Izvirna italijanska zmogljivost

Ducati ustvarja čustva.

Najprivlačnejši motorji na svetu so nastali kot rezultat popolne predanosti dirkam, saj so izraz najbolj prefinjenih zmogljivosti, najpopolnejše oblike in predvsem velike strasti do motociklov.

Ducati s ponosom zastopa italijansko industrijo – bistvo italijanskega stila je vidno skozi obliko vsakega motocikla posebej. Privlačne in zapeljive linije z brezčasno kakovostjo, ki postavlja nepremagljive standarde.

Motocikli Ducati po več kot šestdesetih državah po svetu izpolnjujejo največje sanje najbolj gorečih navdušencev.

Desmodromičen sistem ventilov, jeklen cevni Trellis okvir, L-dvovaljnik z značilnim zvokom – vse to so značilnosti Ducatijeve edinstvenosti.

Seznam doseženih zmag z našimi motocikli  je dokaz vrednosti naše filozofije:  na svetovnih prvenstvih Superbike je Ducati osvojil največ naslovov prvaka. Leta 2007, prej kot v štirih letih po vstopu v MotoGP razred, pa je naš Desmosedici GP7 premagal vso konkurenco.

Nalezljiva strast odpira nove poti in piše zgodovino.

Ljubitelje Ducatijev povezuje posebna vez, ki se odraža preko druženja v klubu Desmo Owners Club. Člani so na nek način poseben klan, medsebojno povezan preko Ducati zastave. Člani se družijo in srečujejo ob dirkališčih,  dogodkih, na srečanjih World Ducati Week ter preko uradne spletne strani, katero letno obišče preko 12 milijonov ljubiteljev Ducatija.

Zgodba Ducati, ki se je začela leta 1926 v Bologni, se pripoveduje v Ducati muzeju. Muzej preveva strast do vrhunskih zmogljivosti in odličnosti, v njem pa so strnjene zgodbe od njegovih ranih začetkov pa vse do najbolj legendarnih motociklov in dirkačev.